Alle informatie over de bereikbaarheid van en het parkeerbeleid in de Stad Antwerpen vind je op

Vervoer in en naar Antwerpen en Parkeren op straat | Slim naar Antwerpen.

EN | FR | DE

Filters

Sluit map

Ontdek de beste plekken in bruisend Antwerpen

Type:

Ontdek de beste plekken in bruisend Antwerpen

Antwerpen is een wereldstad op mensenmaat. Er valt altijd iets te zien en te beleven. Op deze pagina vind je alle bezienswaardigheden van de stad. Van interessante musea en leuke attracties tot verrassende plekjes en architecturale hoogstandjes, deze bezienswaardigheden moet je gezien hebben en zijn je bezoek meer dan waard!

Antwerpen is een stad die leeft. Er is van alles te zien en te ondernemen. Toeristen brengen daarom graag hun vakantie of citytrip door in Antwerpen. Zoek je naar een topbestemming voor een stedentrip? Laat dan je oog vallen op Antwerpen en ontdek wat de stad voor jou in petto heeft. Met meerdere bezienswaardigheden in Antwerpen hoef je je geen seconde te vervelen. Liefhebbers van historie, cultuur, uitgaan en lekker eten en drinken zitten in Antwerpen helemaal goed. Welke bezienswaardigheden in Antwerpen mag je niet missen en wat moet je absoluut gezien hebben?

Wat zijn de bekendste bezienswaardigheden Antwerpen?
De historische binnenstad is misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van Antwerpen. De binnenstad beschikt over een aantal eeuwenoude gebouwen, natuurlijk is er de Grote Markt en wat te denken van een bezoek aan de dierentuin ZOO Antwerpen? Zodra je het magnifieke Centraal Station uitwandelt op weg naar de binnenstad van Antwerpen, valt op hoe rijk de geschiedenis is van deze Belgische havenstad. Stap ook eens een kerk binnen, bijvoorbeeld de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en brand een kaarsje voor een van je geliefden. Wil je de drukte van de stad ontvluchten? Maak een wandeling langs of onder de Schelde en breng tijd door op het strand van Sint Anneke. Geniet van een koud biertje, een lekker wijntje en natuurlijk van de aangename zon.

Hierom bezoek je bezienswaardigheden Antwerpen
Wat maakt een rondgang langs de bezienswaardigheden in Antwerpen aantrekkelijk? Wel, je komt meer te weten over de rijke geschiedenis van de stad. Bovendien is er zoveel te ontdekken dat Antwerpen voor iedereen iets te bieden heeft. De stad ontdekken doe je op je eigen tempo, maar je kunt je ook laten betoveren door de verhalen die een gids je vertelt. Hij of zij weet alles van de mooiste bezienswaardigheden in Antwerpen en neemt je mee naar de onontdekte plekken van de stad. Reis daarom met de auto of trein af naar Antwerpen en ontdek de veelzijdigheid van deze fascinerende stad.

Kom meer te weten over de bezienswaardigheden in Antwerpen
Ben je nieuwsgierig naar de mooiste bezienswaardigheden in Antwerpen en breng je graag een aantal dagen door in de stad? België heeft verschillende fascinerende steden en Antwerpen is er daar een van. Lees meer over de bezienswaardigheden in Antwerpen op onze site of boek direct tickets of toegangskaarten voor een bepaalde attractie in Antwerpen. Hoe je reis naar Antwerpen er ook uitziet, je keert met een voldaan gevoel huiswaarts. Want na een indrukwekkende wandeling langs allerlei bezienswaardigheden in Antwerpen, sluit je de dag af in een van de vele restaurants en geniet je van een comfortabel bed in het hotel waar je verblijft.

Lees meer Lees minder

Blog

Lees alle artikels

Op zoek naar de hipste hotspots, niet te missen culinaire hoogstandjes, de leukste activiteiten voor jong en oud of verborgen pareltjes die zelfs een geboren en getogen Antwerpenaar niet kent? Beleef nog meer van Antwerpen dankzijk de insidertips van échte locals. Check it out en haal nóg meer uit je bezoek aan deze prachtige stad!