Alle informatie over de bereikbaarheid van en het parkeerbeleid in de Stad Antwerpen vind je op

Vervoer in en naar Antwerpen en Parkeren op straat | Slim naar Antwerpen.

EN | FR | DE
MoMu | Modemuseum Antwerpen

MoMu | Modemuseum Antwerpen

Op het gelijkvloers vind je de nieuwe Collectiepresentatie die terugblikt op vier decennia Belgische mode, aangevuld met een selectie uit de historische collectie van het museum. De tentoonstelling geeft een overzicht van de belangrijkste protagonisten van de Belgische mode aan de hand van thema’s die het eigenzinnige karakter van de Antwerpse MoMu-collectie kenmerken. Zowel de Collectiepresentatie als de inleidende documentaire vertrekt vanuit de historische vraagstelling “wat betekent het label ‘Belgische’ en ‘Antwerpse’ mode vandaag?”

Om een zo groot mogelijk deel van de Antwerpse MoMu-collectie te tonen en om plaats te maken voor nieuwe verhalen, zal de tentoonstelling ieder jaar roteren. Zo wordt de Collectiepresentatie een vaste afspraak die blijft verrassen. Daarnaast is er een grote tentoonstellingsruimte op de eerste verdieping, aangevuld met een kleinere tentoonstellingsruimte op het gelijkvloers. Beide zalen worden minstens tweemaal per jaar ingevuld met tijdelijke tentoonstellingen over mode-gerelateerde thema’s of ontwerpers.

Kenmerkend voor de tijdelijke tentoonstellingen is de meeslepende scenografie. Als bezoeker zie je niet alleen de objecten, maar word je ondergedompeld in de wereld van de ontwerper of het thema. Iedere tentoonstelling opnieuw wordt de ruimte volledig getransformeerd. Dit maakt van elk bezoek een unieke ervaring.

3 redenen waarom dit jouw bezoek waard is

  • De Antwerpse MoMu-collectie is de grootste en belangrijkste collectie op het gebied van hedendaagse Belgische mode. Deze collectie wordt deels ontsloten via de Collectiepresentatie op het gelijkvloers.
  • Meeslepende scenografie van de tentoonstellingen: als bezoeker zie je niet alleen de objecten maar word je ondergedompeld in de wereld van de ontwerper of het thema.
  • Naast een bezoek aan de tentoonstelling kan je in MoMu Antwerpen ook een rondleiding, workshop, lezing, … volgen of een vrij bezoek brengen aan de MoMu-bibliotheek. Vergeet zeker ook niet even langs te gaan in de MoMu Shop of het MoMu Café!

Activiteiten en rondleidingen

Schoolaanbod