Corona-update: Vanaf 8 mei 2021 zijn stadswandelingen in openlucht weer toegelaten. Een groepsbezoek/rondleiding in een stadsmuseum is mogelijk vanaf 9 juni 2021. Deze datum is onder voorbehoud en onderhevig aan de coronamaatregelen die op dat moment gelden. Voor vragen verwijzen we je graag door naar het contactformulier.

EN | FR | DE
MoMu | Modemuseum

MoMu | Modemuseum

MoMu is gesloten voor renovatie en zal heropenen in 2021. Tijdens de renovatie is het niet mogelijk het museumgebouw te bezoeken. Terwijl het gebouw onder het mes gaat, presenteert MoMu een extra-muros programma.

Het MoMu-gebouw in de Nationalestraat sluit tijdelijk de deuren voor renovatie- en uitbreidingswerken. MoMu heeft sinds 2002 steeds ingezet op tijdelijke tentoonstellingen waarbij, meestal in nauwe samenwerking met de ontwerper, mode in een uitgebreide, verhaal-ondersteunende scenografie geplaatst wordt. Wat veel minder aan bod kwam, was de extensieve MoMu-collectie die zo’n 30.000 objecten omvat.

Tot op heden was er in het museumgebouw geen fysieke ruimte om deze collectie structureel tentoon te stellen. Na de verbouwing zal MoMu vanaf 2021 ook op permanente basis het verhaal van de Belgische mode kunnen brengen en onze bezoekers een diepere kijk in onze eigen wereldvermaarde modegeschiedenis geven.

Terwijl het gebouw onder het mes gaat, trekt MoMu de wereld in met een extra-muros programma met workshops en een divers aanbod van activiteiten voor kinderen en volwassen; dit alles op locatie in Antwerpen.

3 redenen waarom dit jouw bezoek waard is

  • Meeslepende scenografie van de tentoonstellingen : als bezoeker zie je niet alleen de objecten maar word je ondergedompeld in de wereld van de ontwerper of het thema.
  • De MoMu-collectie is de grootste en belangrijkste collectie op het gebied van hedendaagse Belgische mode.
  • Naast een bezoek aan de tentoonstelling kan je in MoMu ook een rondleiding, workshop, lezing, …volgen of een vrij bezoek brengen aan de MoMu-bibliotheek en het nieuwe café.