Opgelet: sinds 1 augustus 2023 is het parkeerbeleid in de Stad Antwerpen gewijzigd.

Lees meer op Parkeren op straat | Slim naar Antwerpen of Vervoer in en naar Antwerpen.

EN | FR | DE

Filters

Sluit map

Ontdek alle activiteiten om te doen in het bruisende Antwerpen

Periode:
Locaties:
Interesses:
Geschikt voor:
Ik zoek een activiteit:
Beschikbare talen:

Ontdek alle activiteiten om te doen in het bruisende Antwerpen

Plan je een citytrip naar Antwerpen? En wil je weten welke activiteiten in Antwerpen er te beleven vallen? Ontdek dan hier de leukste toeristische activiteiten van Antwerpen voor jong en oud. Antwerpen is een bruisende stad, er schuilt dan ook een leuke activiteit achter elke hoek! Zin in een boeiend museumbezoek of liever rustig kuieren door de straten? Laat je verrassen door al het schoons dat Antwerpen te bieden heeft.

Heb je behoefte aan een leuk dagje weg vol activiteiten of wil je een weekend doorbrengen in een van de mooiste Belgische steden? Dan is de keuze voor Antwerpen snel gemaakt. In deze bruisende havenstad is van alles te ondernemen om er een leuk en onvergetelijke tijd van te maken. Bovendien zijn er zoveel in activiteiten in Antwerpen te ondernemen dat je voortdurend wordt verrast. Om die reden is een citytrip naar deze stad beslist de moeite waard. Er zijn attracties en activiteiten in overvloed en dus is je korte vakantie nooit saai. Neem gerust je kinderen mee, want ook voor hen heeft Antwerpen genoeg activiteiten in petto.

Wat is er te doen in Antwerpen?
Er zijn zoveel activiteiten te doen in Antwerpen dat er meer dan genoeg keuzemogelijkheden zijn voor iedere toerist. Zelfs voor jou als inwoner van Antwerpen verveelt de stad nooit. De ZOO van Antwerpen bijvoorbeeld is een leuke activiteit voor jong en oud. De dierentuin behoort tot de oudste dierenparken van Europa en is een fijne plek om doorheen te struinen. Ben je meer van de kunst, cultuur en gastronomie? Ook op dit vlak heeft de stad je verschillende activiteiten te bieden. Stap eens een museum binnen, ontdek de diamanthistorie van Antwerpen, volg kooklessen in Antwerpen of ga met elkaar dineren in het centrum van de stad.

Wat maakt een sightseeing activiteit in Antwerpen zo leuk?
De grote hamvraag is natuurlijk wat activiteiten Antwerpen zo leuk maakt? Wel, het antwoord is vrij eenvoudig: het verveelt nooit. Activiteiten in Antwerpen zijn er namelijk voor jong en oud en kenmerken zich door een grote diversiteit. Liefhebbers van cultuur, kunst, mode, gastronomie, geschiedenis en ontspanning komen in Antwerpen allemaal aan hun trekken. Dit maakt het interessant om hier een of twee dagen door te brengen. Er zijn zoveel activiteiten in Antwerpen te vinden dat het haast onmogelijk is om ze allemaal in je weekendje weg te bezoeken. Maar natuurlijk kun je altijd terugkomen voor een tweede keer Antwerpen. Dat is pas een leuk vooruitzicht!

Ga op stap en ontdek de leukste activiteiten van Antwerpen
Wat te doen in Antwerpen? Inmiddels is er een klein tipje van de sluier opgelicht en weet je wat je kunt verwachten. Maar natuurlijk kun je ook zelf op zoek gaan naar activiteiten die jou leuk lijken. Een absolute to do in Antwerpen is het maken van een (historische) stadswandeling. Vooral het oude centrum van de stad is daar uitermate geschikt voor. Tussendoor zijn er genoeg tussenstops te maken bij een restaurant of terras. Kortom: verras je partner, jezelf en/of de kids met een paar dagen in Antwerpen en neem deel aan de verschillende activiteiten in Antwerpen.

Lees meer Lees minder