EN | FR | DE
Stadhuis Antwerpen

Stadhuis Antwerpen

Het stadhuis is het kloppend hart van de Antwerpse politiek. Het impressionante gebouw is samen met het Brabo-standbeeld een van de blikvangers op de Grote Markt. In 1999 werd het Antwerpse stadhuis opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het Antwerpse stadhuis is van groot cultureel belang. Het is één van de eerste voorbeelden van de renaissance in de Lage Landen. Het gebouw heeft een rijke geschiedenis en is al in gebruik sinds de zestiende eeuw. Er valt heel wat te bewonderen aan én in het statigste gebouw van ‘t stad. De Renaissance voorgevel, prachtige zalen en tal van kunstwerken.

Boek een rondleiding in het stadhuis en ontdek samen met een gids de pracht van dit gebouw.

Kies uit 3 rondleidingen op het Stadhuis:

  • ‘Het Schoonste Verdiep’ of ‘Welkom op het Schoon Verdiep’
    Korte rondleiding (60 minuten) op uitsluitend het vermaarde Schoon Verdiep (*)
  • ‘Een paleis voor wereldburgers’ of ‘Welkom op het Stadhuis’
    Deze langere rondleiding (105 minuten) langs de gevel, de expo over de restauratie en uiteraard het Schoon Verdiep (*) verklaart de Antwerpse trots en diversiteit.
  • NIEUW EN EXCLUSIEF – vanaf 14 januari 2023: ‘Van renaissance tot renovatie’ of ‘Welkom in het vernieuwde stadhuis’
    Tijdelijke themarondleiding (105 minuten – enkel buiten de kantooruren aangeboden) over de restauratie en duurzame renovatie van het Antwerpse Stadhuis. Je brengt hierbij ook een bezoek aan de mooie nieuwe ruimtes van het Stadhuis en maakt een panoramische rondgang op de loggia, het renaissance balkon, waarbij je geniet van een onvergelijkbaar uitzicht op de oude stad!

* opgelet: hou er rekening mee dat – ten gevolge van ontvangsten, vergaderingen en plechtigheden – het uitzonderlijk kan gebeuren dat niet alle zalen van het Schoon Verdiep bezocht kunnen worden. Je gids vertelt dan elders graag iets meer.

Schoolaanbod