Tijdens Erfgoeddag op 23 april zijn tal van Antwerpse musea gratis te bezoeken. Gratis toegangstickets zijn te reserveren via de website van de musea zelf.

EN | FR | DE
Het Steen

Het Steen

Welkom in Het Steen, dé hotspot voor iedereen die Antwerpen wil bezoeken. In dit eeuwenoude kasteel vind je naast een Visitor Center en een cruiseterminal ook de attractie The Antwerp Story, de perfecte kennismaking met de stad. Na een bezoek aan Het Steen ben je helemaal klaar om Antwerpen verder te ontdekken.

Oudst bewaarde gebouw van de stad
Als oudst bewaarde gebouw van de stad heeft Het Steen Antwerpen in de loop der eeuwen vele functies gekend. Van burcht tot gevangenis en van woning tot museum. Na een grondige renovatie schittert het gebouw vandaag als toeristisch bezoekerscentrum. Een sprookjesachtige locatie en dé plek bij uitstek om je bezoek aan Antwerpen te starten.

Welkom in het Visitor Center
Op zoek naar een stadsplan, naar informatie over attracties, of wil je tickets boeken voor een wandeling of een tour? Stap dan het Visitor Center binnen. De meertalige medewerkers helpen je graag verder. Je vindt er bovendien heel wat leuke Antwerpse souvenirs, lekkere streekproducten en tal van gadgets. Vergeet ook zeker niet een stukje van de oude burchtmuur te bekijken. Hier kijk je bijna duizend jaar terug in de tijd.

Ontdek The Antwerp Story
Een verdieping hoger wacht je een gloednieuwe attractie: The Antwerp Story. Volg het parcours en ontdek kamer na kamer steeds meer over het boeiende verhaal van Antwerpen. Dankzij interactieve en multimediale ruimtes leer je op korte tijd alles over de geschiedenis van de stad en maak je kennis met de verschillende wijken, de musea en de Antwerpenaars zelf. Hou je smartphone of notitieboekje bij de hand, want één ding is zeker: in The Antwerp Story doe je heel veel inspiratie op voor je bezoek aan Antwerpen.

Unieke themawandelingen
Duik nog dieper in de geschiedenis van de burcht en de omliggende burchtzone door aan te sluiten bij een van de vier unieke themawandelingen. Onze professionele gidsen nemen je mee op sleeptouw doorheen achthonderd jaar Antwerpse geschiedenis. Maak je klaar voor een rondleiding doorheen The Antwerp Story, een spannende spookwandeling rond het kasteel of een fantastische spelwandeling met leuke prijzen!

Adembenemend uitzicht over de Schelde op het dakterras
Wil je genieten van een mooi uitzicht? Beklim dan de toren naar het dakterras van Het Steen Antwerpen. Daar kijk je uit over de rivier, de stad en de haven. Vertrekt er een cruiseschip of komt er net een aan? Dan is dit de ideale locatie om de passagiers uit te wuiven of een hartelijke welkom toe te zwaaien.

Je merkt het, Het Steen is hét ideale vertrekpunt voor jouw bezoek aan Antwerpen.

3 redenen waarom dit jouw bezoek waard is

  • In het Visitor Center vind je alle informatie voor een bezoek aan de stad en koop je de leukste Antwerpse souvenirs.
  • In The Antwerp Story, een interactief multimediaal parcours, ontdek je kamer na kamer meer over het boeiende verhaal van de stad.
  • Dit oudst bewaarde gebouw van de stad is het ideale vertrekpunt om aan te sluiten bij een van de vier unieke themawandelingen.

Schoolaanbod