Opgelet: sinds 1 augustus 2023 is het parkeerbeleid in de Stad Antwerpen gewijzigd.

Lees meer op Parkeren op straat | Slim naar Antwerpen of Vervoer in en naar Antwerpen.

EN | FR | DE
FOMU | Fotomuseum

FOMU | Fotomuseum

Het FOMU van Antwerpen is een van de meest vooraanstaande musea voor fotografie in Europa. We proberen steeds in dialoog te gaan met ons publiek. In het Fotomuseum van Antwerpen verzamelen en beheren we unieke collecties fotobeelden, apparatuur en fotoboeken. Het FOMU-team maakt ambitieuze tentoonstellingen die context geven en verbinden. Verder zijn we ambassadeur van jong talent en bekende namen van eigen bodem.

Het Fotomuseum Antwerpen is dé ontmoetingsplaats voor fotografie in België en spreekt een divers publiek aan. Je voelt je er meteen welkom. Laat je verrassen en inspireren door één van onze vele tentoonstellingen. Heb je een vraag? Aarzel niet om ons te contacteren. Wij gaan graag in dialoog met onze bezoekers.

Verder is het FOMU Antwerpen een inclusief museum. Wij treden naar buiten met maatschappelijke relevante tentoonstellingen met impact. Innovatie, educatie en kwaliteit zijn de kern van het FOMU Antwerpen. Dit is de rode draad in ons volledige aanbod.

3 redenen waarom dit jouw bezoek waard is

  • Het FOMU Antwerpen is een van de meest toonaangevende musea voor fotografie in Europa en beheert unieke collecties van fotobeelden, -apparatuur en -boeken. Het FOMU Antwerpenbrengt jaarlijks verschillende prestigieuze tentoonstellingen en is ambassadeur van jong talent en gevestigde waarden van eigen bodem.
  • Als een open huis treden we in dialoog met ons publiek. Het FOMU Antwerpen heeft oog voor meerstemmigheid en heeft een vinger aan de pols van de bredere maatschappelijke context. Elk seizoen organiseert het FOMU Antwerpen een brede waaier aan publieksactiviteiten die inspelen op fotografie en maatschappelijke thema’s, zoals o.a. vernissages, artist talks en debatten, New Narratives Tours, en de Nightwatch museum take-over door jong talent.
  • Het FOMU Antwerpen is een plek om stil te staan en te beleven. Je kan er expo’s bezoeken, maar kan ook grasduinen in de FOMU-bibliotheek, fotoboeken en -magazines ontdekken in de leeszaal, iets eten of drinken in museumcafé Pixel, winkelen in de FOMU-shop of een kwaliteitsfilm meepikken in Cinema Lumière. Het Zuid is de ideale uitvalsbasis voor een dagje Antwerpen.