EN | FR | DE
DIVA | Museum voor diamant, juwelen en zilver

DIVA | Museum voor diamant, juwelen en zilver

DIVA is hét museum voor diamant, juwelen en zilver in Antwerpen. Het museum bevindt zich op een historische plek: de Grote Markt en omringende straten waren vanaf de zestiende eeuw de place to be voor wie op zoek was naar objecten gemaakt van goud, zilver en edelstenen. Liefhebbers van schitterende luxe konden zich hier vergapen aan de uitstalramen van juweliers en edelsmeden.

DIVA: A Brilliant Story
De vaste collectie van DIVA komt tot leven in zes zalen die elk een verhaal vertellen. Ga mee op een tijdreis doorheen 500 jaar vakmanschap en ambacht en bewonder DIVA´s briljante collectie. DIVA dompelt je onder in de rijke geschiedenis van diamant en edelsmeedkunst én vertelt alles over de handel, het vakmanschap en de consumptie van de ultieme luxegoederen.

Naast DIVA: A Brilliant Story presenteert DIVA tijdelijke tentoonstellingen waaronder de reeks Wonderkamer met gastcuratoren Axel Vervoordt en juweelontwerpers Wouters & Hendrix. Het tentoonstellingsprogramma van DIVA sluit nauw aan op de thema’s diamant, juwelen en zilver.

Na je bezoek kan je nagenieten op het nieuwe Leonie Glassplein. Een groene parel in de historische binnenstad.

3 redenen waarom dit jouw bezoek waard is

  • Antwerpen is dé diamantstad ter wereld. Na een bezoek aan DIVA kan je met juiste kennis op schattenjacht in Antwerpen.
  • DIVA is een nieuw, hedendaags en interactief museum, geopend in 2018 en presenteert de collecties van het voormalig zilver- en diamantmuseum. Je ontdekt niet alleen diamant, maar ook fonkelende juwelen en zilveren objecten tijdens je bezoek.
  • Authentieke objecten en verhalen worden tot leven gebracht in zes sfeervolle themakamers, ingericht door o.a. interieurarchitect Gert Voorjans. Voel je thuis in de Wonderkamer, Boudoir, Kluis …

Museumtickets

Activiteiten