Tijdens Erfgoeddag op 23 april zijn tal van Antwerpse musea gratis te bezoeken. Gratis toegangstickets zijn te reserveren via de website van de musea zelf.

EN | FR | DE
DIVA | Museum voor diamant, juwelen en zilver

DIVA | Museum voor diamant, juwelen en zilver

DIVA is hét museum voor diamant, juwelen en zilver in Antwerpen. Het museum bevindt zich op een historische plek: de Grote Markt en omringende straten waren vanaf de zestiende eeuw de place to be voor wie op zoek was naar objecten gemaakt van goud, zilver en edelstenen. Liefhebbers van schitterende luxe konden zich hier vergapen aan de uitstalramen van juweliers en edelsmeden.

DIVA, a Brilliant Story
Vergroot je kennis en laat je verwonderen in DIVA, in de wereld van diamant, juwelen en zilver. In de vernieuwde vaste expo ‘DIVA, a Brilliant Story’ ontdek je de verschillende fases van een juweel of zilverwerk; vanaf de mijn tot aan het eindproduct. Zie hoe diamanten worden gedolven, hoe zilversmeden te werk gaan en kom meer te weten over de kunst en het gebruik van deze prachtige voorwerpen. Geef je ogen de kost aan 650 diamanten, juwelen en zilveren objecten van de 15de eeuw tot vandaag.

Het museum bevindt zich op een belangrijke historische plek: Antwerpen is al meer dan 575 jaar de diamanthoofdstad van de wereld. De Antwerpse Grote Markt en de omringende straten waren vanaf de 15de eeuw dé place to be voor wie in Europa op zoek was naar objecten gemaakt van goud, zilver en edelstenen. Duik mee in die geschiedenis en ontdek de verhalen en objecten van de Antwerpse bloeiperiode tot vandaag de dag. Kom langs en laat je verwonderen!

  • Antwerpen is dé diamantstad ter wereld. Na een bezoek aan DIVA kan je met juiste kennis op schattenjacht in Antwerpen.
  • DIVA is een nieuw, hedendaags en interactief museum, geopend in 2018 en presenteert de collecties van het voormalig zilver- en diamantmuseum. Je ontdekt niet alleen diamant, maar ook fonkelende juwelen en zilveren objecten tijdens je bezoek.
  • Authentieke objecten en verhalen worden tot leven gebracht in zes sfeervolle themakamers, ingericht door o.a. interieurarchitect Gert Voorjans. Voel je thuis in de Wonderkamer, Boudoir, Kluis …

Schoolaanbod