Opgelet: sinds 1 augustus 2023 is het parkeerbeleid in de Stad Antwerpen gewijzigd.

Lees meer op Parkeren op straat | Slim naar Antwerpen of Vervoer in en naar Antwerpen.

EN | FR | DE
DIVA | Museum voor diamant, juwelen en zilver

DIVA | Museum voor diamant, juwelen en zilver

DIVA is hét museum voor diamant, juwelen en zilver in Antwerpen. Het museum bevindt zich op een historische plek: de Grote Markt en omringende straten waren vanaf de zestiende eeuw de place to be voor wie op zoek was naar objecten gemaakt van goud, zilver en edelstenen. Liefhebbers van schitterende luxe konden zich hier vergapen aan de uitstalramen van juweliers en edelsmeden.

DIVA, a Brilliant Story
Vergroot je kennis en laat je verwonderen in DIVA, in de wereld van diamant, juwelen en zilver. In de vernieuwde vaste expo ‘DIVA, a Brilliant Story’ ontdek je de verschillende fases van een juweel of zilverwerk; vanaf de mijn tot aan het eindproduct. Zie hoe diamanten worden gedolven, hoe zilversmeden te werk gaan en kom meer te weten over de kunst en het gebruik van deze prachtige voorwerpen. Geef je ogen de kost aan 650 diamanten, juwelen en zilveren objecten van de 15de eeuw tot vandaag.

Het museum bevindt zich op een belangrijke historische plek: Antwerpen is al meer dan 575 jaar de diamanthoofdstad van de wereld. De Antwerpse Grote Markt en de omringende straten waren vanaf de 15de eeuw dé place to be voor wie in Europa op zoek was naar objecten gemaakt van goud, zilver en edelstenen. Duik mee in die geschiedenis en ontdek de verhalen en objecten van de Antwerpse bloeiperiode tot vandaag de dag. Kom langs en laat je verwonderen!

  • Antwerpen is dé diamanthoofdstad van de wereld. Na een bezoek aan het DIVA museum kan je met juiste kennis op schattenjacht in Antwerpen.
  • Wist je dat het museum ook een bibliotheek, atelier en educatieve ruimte heeft? In de DIVA leeszaal kan je boeken en tijdschriften over diamant, juwelen en zilver inkijken. Je bent welkom in de educatieve ruimte en het atelier voor leuke workshops. De deuren van het atelier staan open voor specialisten van edelsmeedkunst én liefhebbers zonder voorkennis. Jong of oud, met je klas of collega’s, alleen of samen: doe mee!
  • Het DIVA museum heeft een gloednieuw aanbod voor kinderen. Ekster houdt van alles wat blinkt en heeft oog voor glimmende details. Dat maakt hem de perfecte gids tijdens een ontdekkingstour met leuke zoek- en doe-opdrachten doorheen de vaste expo. Ideaal voor kinderen vanaf 7 jaar.

Schoolaanbod