Alle informatie over de bereikbaarheid van en het parkeerbeleid in de Stad Antwerpen vind je op

Vervoer in en naar Antwerpen en Parkeren op straat | Slim naar Antwerpen.

EN | FR | DE
Onze-Lieve-Vrouwekathedraal Antwerpen

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal Antwerpen

De Kathedraal van Antwerpen is een laat-gotisch kerkgebouw. Het kwam tot stand tussen 1352 en 1521, een periode waarin Antwerpen economisch en sociaal aan de top stond in Europa. De magnifieke toren is het belfort van de stad Antwerpen van waaruit op geregelde tijdstippen een prachtige beiaard weerklinkt. In de stedelijke bouwregels is gestipuleerd dat geen enkel gebouw hoger mag zijn de 123 meter van de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwetoren. Voor alle trotse Antwerpenaren is deze “schoonste toren van de wereld” richtpunt en baken.


⭐ Vanaf 8 december 2023 is er in de Kathedraal een bijzondere tentoonstelling met de mysterieuze naam ‘De Profundis’. Een heel jaar staan twaalf schilderijtjes op doeken van 30 x 50 cm van de Spaanse kunstenaar Enrique Marty verspreid over de gehele ruimte van de Kathedraal.


3 redenen waarom dit jouw bezoek waard is

  • Op het plein voor de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen schittert het beeld van Nello en Patrasche. Tijdens de kerstperiode speelt het wereldberoemde duo een prominente rol in Antwerpen.
  • De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen is een enorme schatkamer met kunstwerken van de wereldberoemde schilder Peter Paul Rubens.
  • De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen is met haar 123 meter hoge toren het hoogste gebouw van Antwerpen.

Mensen waren ook geïnteresseerd in de volgende activiteiten

Beleef nog meer van Antwerpen! Deze activiteiten zijn misschien ook iets voor jou.

Schoolaanbod