Opgelet: sinds 1 augustus 2023 is het parkeerbeleid in de Stad Antwerpen gewijzigd.

Lees meer op Parkeren op straat | Slim naar Antwerpen of Vervoer in en naar Antwerpen.

EN | FR | DE
Paleis op de Meir

Paleis op de Meir

Het Paleis op de Meir is een mooi vorstelijk pand in het commerciële hart van Antwerpen. Deze 18de-eeuwse rococoparel is gebouwd als het droomhuis voor een rijke koopman. Het elegante stadspaleis werd later heringericht en daarbij telkens in een nieuwe stijl verfraaid in opdracht van zijn illustere eigenaars waaronder keizer Napoleon Bonaparte en de koningen Willem I en Leopold II.

Je kan het schitterend gerestaureerde paleisinterieur met zijn historische stijlmeubels als groep ontdekken buiten de schoolvakanties. De originele aanpak van onze paleisgidsen zorgt voor een leuke en unieke ervaring!

3 redenen waarom dit jouw bezoek waard is

  • De Antwerpenaren zijn apetrots op hun voormalig ‘Koninklijk Paleis’, maar weten vaak niet dat dit prachtige gebouw ooit zelfs een ‘Keizerlijk hoofdkwartier’ van Napoleon Bonaparte was. Hier wacht je dus een indrukwekkend verhaal en veel ‘glitter and glamour’.
  • Dit stadspaleis is het kroonjuweel van de Vlaamse erfgoedorganisatie Herita die het koestert als een uitgelezen plek voor lifestyle evenementen. Elk bezoek aan dit kleine, maar mooie paleis is daardoor bijzonder, ook dat van jouw groep…
  • Onze ervaren paleisgidsen zorgen er met een ludieke, dynamische formule voor dat je groepsbezoek echt geen saaie gebeurtenis wordt: de wat ongewone rondleiding ‘Paleis te koop’ is een interessante ontdekkingstocht die elke deelnemer met humor weet te boeien voor een toch wel wat aparte geschiedenis en betrekt in een soms hilarische test rond levensstijl en historisch ‘savoir-vivre’.

Schoolaanbod