Corona-update: Omwille van de huidige maatregelen kan je niet boeken voor de periode februari & maart. Een stadswandeling in openlucht kan weer plaatsvinden vanaf 1 april 2021, een groepsbezoek/rondleiding in een stadsmuseum is mogelijk vanaf 1 mei 2021. Deze data zijn onder voorbehoud en onderhevig aan coronamaatregelen die op dat moment gelden. De coronamaatregelen beperken eveneens het maximaal aantal toegelaten deelnemers. Voor specifieke informatie over de Antwerpse Stadsgidsen of de historische wandelingen van stad Antwerpen, klik je op de link. Voor vragen kan je bij ons terecht via info@experienceantwerp.be.

EN | FR | DE
MAS | Museum aan de Stroom

MAS | Museum aan de Stroom

Het MAS is een plek waar je naar de wereld, de stad en jezelf kijkt. Meer dan 500 000 objecten in de collectie van het MAS vormen een stroom aan verhalen. Ze gaan over kunst en culturele tradities van over heel de wereld, over de geschiedenis van de stad en de haven en over de overzeese scheepvaart en handel. Het iconische gebouw is dé plek waar stad en wereld elkaar ontmoeten en waar de verbinding gelegd wordt tussen het verleden, heden en toekomst.

Het MAS is meer dan een museum. Het is een indrukwekkend pakhuis midden in de bruisende wijk ‘het Eilandje’. Een wandelboulevard met metershoge glaspartijen leidt je er 60 meter hoog. Op het dakterras wacht je een 360 graden uitzicht op de stad, de haven en de wereld.

Top 3 redenen waarom dit jouw bezoek waard is:

  •  Het MAS toont een stroom aan verhalen over kunst en culturele tradities van over heel de wereld, over de geschiedenis van de stad en de haven en over de overzeese scheepvaart en handel. Het is een plek waar je naar de wereld, de stad en jezelf kijkt.
  • Met zeven museumzalen met regelmatig nieuwe tentoonstellingen, schrijft het MAS steeds nieuwe verhalen met haar eigen collectie en boeiende bruiklenen.
  • De wandelboulevard en het dakpanorama bieden je de beste kijk op de stad van vandaag. Vanuit het MAS kan je ook de bruisende buurt ’t Eilandje verder verkennen.

Activiteiten