Alle informatie over de bereikbaarheid van en het parkeerbeleid in de Stad Antwerpen vind je op

Vervoer in en naar Antwerpen en Parkeren op straat | Slim naar Antwerpen.

EN | FR | DE

Filters

Sluit map

Ontdek barokke kunst op een unieke manier

Periode:
Locaties:
Interesses:
Geschikt voor:
Beschikbare talen:
Aangeboden door:

Ontdek barokke kunst op een unieke manier

Ben jij in Antwerpen en wil jij even ontsnappen aan de drukte van deze bruisende stad? Dan is een bezoek aan één van de historische kerken dé ideale activiteit. Geniet van de rust tijdens een begeleide tour door de kerken van Antwerpen. De Antwerpse kerken staan bekend als ware schatkamers van kunst en cultuur. Elke kerk heeft zijn eigen persoonlijkheid en verhaal. Ontdek de verbazingwekkende architectuur en de kunstwerken van meesterhanden, en sta versteld van de pracht en schoonheid.

Vijf historische monumenten bezoeken tijdens een gidstour door de kerken
In Antwerpen vind je maar liefst vijf historische kerken in het hart van de stad: de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, de Sint-Andrieskerk, de Sint-Carolus Borromeuskerk, de Sint-Jacobskerk en de Sint-Pauluskerk. Alle kerken liggen trouwens op wandelafstand van elkaar. De kerken zijn dus ideaal om te combineren tijdens een begeleide gidstour. Ontdek het culturele erfgoed met een gids en combineer jouw dagje uit met een van de andere begeleide wandelingen in Antwerpen, zoals een algemene gidstour in Antwerpen of een tocht langs de musea van Antwerpen.

Een gidstour in kerken? Goed idee!
Met de gidstour langs de Antwerpse kerken, kan je à volonté genieten van de prachtige kunst en cultuur in de stad. De kerken in Antwerpen zijn iconische plaatsen waar je de barok van de Zuidelijke Nederlanden kan ontdekken. Met een gids deze kerken verkennen is dan ook de manier bij uitstek om de finesses en de details van de kunstwerken te bewonderen. Het is een ideale manier om Antwerpen op een andere manier te leren kennen! Wil je meer weten over de kunst en cultuur in Antwerpen? Boek dan nu jouw gidstour en ontdek de Antwerpse kerken.

Gotische kerken in Antwerpen bezoeken: kunst bewonderen zoals de tijdgenoten van Rubens
De kerken in Antwerpen zijn hoofdzakelijk gotisch. Anders dan musea in Antwerpen zijn het niet zomaar plaatsen waar kunstwerken van verschillende achtergronden worden verzameld. Je kan er de religieuze kunst bewonderen op de plaats waarvoor de werken werden gemaakt. Kies voor een dagje kerken in Antwerpen bezoeken en bekijk kunst door de ogen van de tijdgenoten van de makers. Tijdens een gidstour door de Antwerpse kerken kan je de architecturale en museale kunst uit de zestiende eeuw in al haar glorie bewonderen.

Kerken in Antwerpen bezoeken? Boek nu je gidstour en ontdek de mooiste kerken in Antwerpen
Een bezoek aan de Sint-Pauluskerk mag zeker niet ontbreken aan een begeleide tour langs de kerken van Antwerpen. In de Sint-Pauluskerk kan je namelijk het werk van Peter Paul Rubens bewonderen. Samen met een gids een kerk in Antwerpen bezoeken, is een onvergetelijke ervaring. Sta oog in oog met iconische kunstwerken zoals ‘De Kruisopneming’ of ‘De Kruisafneming’. Kan je niet wachten om één van de prachtige kerken van Antwerpen te bezoeken? Boek vandaag nog jouw gidstour en geniet van een onvergetelijke en leerrijke dag in Antwerpen.

Lees meer Lees minder