Opgelet: sinds 1 augustus 2023 is het parkeerbeleid in de Stad Antwerpen gewijzigd.

Lees meer op Parkeren op straat | Slim naar Antwerpen of Vervoer in en naar Antwerpen.

EN | FR | DE

Filters

Sluit map

Ontdek de prachtige wijken van deze Belgische stad

Periode:
Locaties:
Interesses:
Geschikt voor:
Beschikbare talen:
Aangeboden door:

Ontdek de prachtige wijken van deze Belgische stad

Breng je een weekend door in Antwerpen? Naast allerlei bezienswaardigheden als dé publiekstrekkers, is de stad ook bekend vanwege een gevarieerd aanbod aan wijken en buurten. Het historische centrum is een wijk waar je niet omheen kunt. Toch heeft Antwerpen nog veel meer in petto. Om die reden neem je deel aan de begeleide tours van wijken in Antwerpen. Ze laten jou kennismaken met de verschillende buurten van de stad zodat je met een voldaan gevoel de dag doorbrengt. Wat zijn de bekendste wijken van Antwerpen en welke buurten mag je beslist niet missen?

Wat is een gidstour in de buurten van Antwerpen?
Neem je graag deel aan begeleide tours van wijken in Antwerpen? Je hebt altijd de keuze uit meerdere tours. Onder leiding van een ervaren gids wandel je door een bekende wijk of verborgen parel, terwijl je ondertussen uitleg krijgt over opmerkelijke of interessante details. Centraal Station, Theaterbuurt, Universiteitsbuurt, Het Zuid – een charmante wijk met Parijse allures – en Het Eilandje zijn enkele wijken die je kunt bezoeken onder begeleiding van een gids. Iedere wijk heeft zo zijn unieke kenmerken en het is maar net waar jouw voorkeur ligt als het aankomt op je definitieve besluit.

Daarom kies je voor een gidstour in de Antwerpse buurten
Omdat Antwerpen zoveel gevarieerde buurten heeft, is het leuk om deel te nemen aan een gidstour in de buurten van Antwerpen. Want naast allerlei iconische bezienswaardigheden is het ook leuk om meer te weten te komen over de achtergrond van de verschillende wijken. De Diamantbuurt bijvoorbeeld is perfect geschikt voor een wandeling en brengt je terug naar de Antwerpse diamantnijverheid in de 19de eeuw. Dankzij de gids ontdek je allerlei feitjes over de geschiedenis, ondergang, maar ook de wederopstanding van de Diamantbuurt. Let op, want tijdens je wandeling lopen handelaren je overal voorbij.

Boek begeleide tours van wijken in Antwerpen
Is je nieuwsgierigheid geprikkeld en wil je dolgraag deelnemen aan een gidstour in Antwerpen? Dan is het belangrijk om je aan te melden. Op die manier mis je helemaal niets van wat de Antwerpse wijken jou te bieden hebben. Probeer ook eens een buurt die je nog niet kent en laat je verrassen. Zie met eigen ogen wat Antwerpen jou te bieden heeft als inwoner of toerist en dompel je onder in de verschillende wijken en buurten.

Lees meer Lees minder