Alle informatie over de bereikbaarheid van en het parkeerbeleid in de Stad Antwerpen vind je op

Vervoer in en naar Antwerpen en Parkeren op straat | Slim naar Antwerpen.

EN | FR | DE

Filters

Sluit map

Maak kennis met bekende en onbekende kunstwerken

Type:

Maak kennis met bekende en onbekende kunstwerken

Ben je een fervent museumbezoeker? Dan kun je zeker je hart ophalen in Antwerpen. Er zijn allerlei musea in Antwerpen te bezoeken waar je als museumliefhebber beslist niet je neus voor ophaalt. Antwerpen is dan ook zeer in trek bij museumbezoekers. Wil je er een paar dagen tussenuit en verdiep je je graag in de kunstcollecties van de stad waar je verblijft? Boek een weekend weg naar Antwerpen en verwonder je over de verschillende musea in Antwerpen. Er zit ongetwijfeld een museum tussen waar je blij van wordt en die je weekendje weg in Antwerpen de moeite waard maakt.

Welke musea in Antwerpen zijn er?
Naast kunst uit vervlogen tijden zijn er ook musea in Antwerpen over thema’s zoals scheepvaart, diamanten, moderne kunst en andere interessante kunstcollecties. Naast een groot aantal vaste collecties zijn er ook meerdere keren per jaar tijdelijke exposities te bewonderen. Breng onder andere een bezoek aan DIVA, hét diamantmuseum van Antwerpen. Je ontdekt er alles over de betoverende wereld van de diamanten. Laat je je graag inspireren door meer dan twee eeuwen aan kunst? Dan is een bezoek aan het Maagdenhuis beslist de moeite waard. Hier tref je kunst aan uit de 15de tot de 17de eeuw.

Om deze redenen bezoek je Antwerpse musea
Het bezoeken van musea in Antwerpen is om meerdere redenen interessant. Zo kom je meer te weten over de kunstgeschiedenis van Antwerpen. Allerlei thema’s worden in de Antwerpse musea uitgelicht en dus is er genoeg keuzeaanbod voor iedereen die dol is op kunst. Laat je bijvoorbeeld verrassen door fotomuseum FOMU of dompel je onder in meer dan 600 jaar klank, muziek en dans en bezoek hiervoor Museum Vleeshuis. Met een beetje geluk neem je deel aan verschillende museum activiteiten zoals een lezing, workshop of andere bezigheid. Kom daarom inspiratie opdoen in de leukste musea in Antwerpen.

Boek een ticket voor een Antwerps museum
Ben je razend enthousiast over de verschillende musea in Antwerpen en maak je met plezier een uitstapje naar de Belgische havenstad? Boek dan samen met je partner een hotel dat past binnen het budget en ontdek de leukste musea van Antwerpen. Wil je alles uit je stedentrip in Antwerpen halen? Maak het jezelf gemakkelijk en koop de Antwerp City Pass. Met deze kaart heb je gratis toegang tot verschillende musea in Antwerpen. Kortom: het is super aantrekkelijk om Antwerpen te bezoeken als museumliefhebber. Bovendien is het ook financieel gunstig, want hoe leuk is het om met korting een museum binnen te stappen?

Lees meer Lees minder