Alle informatie over de bereikbaarheid van en het parkeerbeleid in de Stad Antwerpen vind je op

Vervoer in en naar Antwerpen en Parkeren op straat | Slim naar Antwerpen.

EN | FR | DE

Filters

Sluit map

Dompel je onder in het historisch erfgoed van de stad

Type:

Dompel je onder in het historisch erfgoed van de stad

Maak je graag een adembenemende stedentrip? Waarom breng je niet een aantal dagen door in Antwerpen? De Belgische havenstad beschikt over talloze plekken die je gezien moet hebben. Bovendien zijn er allerlei monumenten in Antwerpen te vinden die je iets vertellen over een bijzondere gebeurtenis. Daarnaast liggen er verspreid over de stad talloze standbeelden in Antwerpen. Dit alleen al maakt het de moeite waard om af te reizen naar Antwerpen. Waarom is monumenten bezoeken in Antwerpen zinvol en welke standbeelden in Antwerpen mag je beslist niet overslaan? We vertellen je graag meer over monumenten in Antwerpen én over standbeelden bezoeken in Antwerpen.

Welke monumenten in Antwerpen zijn er?
Reis je met de trein naar Antwerpen? Dan heb je direct al een van de monumenten in Antwerpen te pakken, namelijk het Centraal Station. Het imposante gebouw is meer dan 100 jaar oud en heeft een indrukwekkende uitstraling. Toch is dit niet het enige monument in Antwerpen. Op de Grote Markt vind je enkele van de mooiste standbeelden in Antwerpen. Sint-Joris van kunstenaar Jef Lambeaux is er zo eentje. De Brabofontein is ook van zijn hand en tref je eveneens aan op de Grote Markt. Je kunt er natuurlijk ook een weekendje standbeelden bezoeken in Antwerpen van maken. Verspreid over de hele stad liggen flink wat monumenten en standbeelden die refereren naar een bepaald moment uit de geschiedenis of een andere opmerkelijke gebeurtenis.

Wat maakt een bezoek aan monumenten in Antwerpen zo bijzonder?
Standbeelden bezoeken in Antwerpen is een activiteit die veelvuldig wordt beoefend door toeristen. Waarom is monumenten bezoeken in Antwerpen de moeite waard? Monumenten in Antwerpen vertellen je van alles over de rijke historie van de stad. Over de bouw van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal bijvoorbeeld is maar liefst 170 jaar gedaan. Het Steen daarentegen is het oudste gebouw van de stad, want de eerste stenen dateren van de 11de eeuw na Christus. Juist omdat er zoveel monumenten in Antwerpen te vinden zijn, loont het om je te verdiepen in de Antwerpse cultuur en geschiedenis. Maak een aantal foto’s zodat je ook iets leuks hebt om later op terug te kijken.

Monumenten bezoeken in Antwerpen
Wil je een geslaagd weekend tegemoet gaan in het Antwerpse? Bezoek een aantal monumenten in Antwerpen en laat ze bij wijze van spreken tot leven komen. Want hoe meer jij je verdiept in de betekenis achter de monumenten en standbeelden, hoe meer de stad voor je gaat leven. Dit geeft je weekend in Antwerpen werkelijk inhoud en betekenis. Op onze website vind je een schat aan informatie over monumenten in Antwerpen. Bovendien is het mogelijk om via ons of bij een van onze partners een ticket te boeken voor een bepaalde attractie. Kom daarom overnachten in Antwerpen en laat het Antwerpen van vroeger in jouw herleven.

Lees meer Lees minder